← Takaisin blogiin

Eroitu joukosta (pienellä J:llä)

Olen luvannut, että laittelen vähän myös musiikista tänne blogien sisään, ja tähän voisin laittaa biisisuosituksena Teflon Brothers – Lähiöunelmii. Lapset vonkuu niitä vaihteita lisää polkupyörään ja verkkareita kolmella raidalla. Eikä ole ajat lihavii, ei….. Lähiöunelmii, saanko koskaan niitä kii? Yrittäjä-äitinä raivaan tietäni kohti Ilon Kautta suunnannäyttäjäksi, omalla persoonalla ja omalla tyylillä. Hyvinvointivalmentaja, joka on Sonja ja joka tekee työtään ilolla ja haluaa sitä asennetta jakaa muillekin.

Jos sulla on tavoitteena olla menestyvä yrittäjä tai vaikka vuoden paras palomies, on yksinkertaisesti erotuttava muista palomiehistä. Jollakin sellaisella jutulla, joka saa aikaan wow-efektin. Kaikille menestyville yrittäjille on löytynyt se juttu. Ajattele: Miksi ihmiset haluaa mennä yhteen tiettyyn paikkaan kampaajalle, vaikka vapaita aikoja olisi tarjolla kymmenessä muussa? Omaa aikaa joutuu odottamaan jopa kuukauden, mutta siihen ollaan valmiita. Me tiedetään se näiden yrittäjien kohdalla, mikä heidän magneetti on. Joillakin se magneetti syntyy helpommin ja toisilla kestää kauemmin. Jokainen kerta, kun on kokeillut yhtä tyyliä, opettaa…

Sama on näissä blogeissa; miten erotut muista, vaikka kun kirjoitat hyvinvoinnista ja liikunnasta? Tästä aiheesta on jauhettu jo vaikka kuinka ja kauan, samoilla sanoilla ja samoilla tiedoilla. Jos haluaa erottua, joka tietysti kannattaa, on keksittävä jotain uutta. Nähdä nämä asiat eri suunnasta, kuin miten muut on jo nähneet ja siitä kirjoja hyllymetreittäin kirjoittaneet.

Tässä muutamia arkisia esimerkkejä, miten voi esimerkiksi erottua muista. Nämä nyt ei liity millään tavalla liikuntaan, hyvinvointiin, tai palomiehiinkään 😀

 

Kahvinkeitin: tavallisestihan kahvinkeittimet täytetään niin, että kahvipannulla kaadetaan vettä vesisäiliöön kahvinkeittimen takaosaan. Kylläpä meinasi jäädä aamukahvit juomatta (mikä olisi synnyttänyt draamaa), kun yritin keittää sellaisella keittimellä kahvia, jonka takaosaa ei saanutkaan auki.   30 vuotta kahvia olen keittänyt ja nyt en saa mukamas vettä säiliöön!! Jouduin pyytämään talon emännän avuksi, koska tätä DaVincin koodia en osannut ratkaista. Mikä ratkaisu: piti ymmärtää irroittaa vesisäiliö kokonaan keittimestä. Tadaa, säiliö suoraan vesihanan alle, ilman kahvipannun kanssa läträämistä.

Tuohon sanottakoon, että erottui kyllä muista, mutta tunne – se on myös aika tärkeä, jotta kaikki haluaisi ostaa ko. keittimen. Suoraan sanottuna minun tuntema tunne oli ärtymys. Oli ärsyttävää, kun et osannut keittää kahvia , siis KAHVIA!? Tunne negatiivinen = en ostaisi, valitettavasti, vaikka en emännän keitinvalintaa arvostella haluakaan.

 

Pussilakanat: Pienin lapseni sai lahjaksi aivan ihanan Frozen kuvallisen pussilakanasetin. Ne pestiin ja pyykättiin ja eikun sänkyyn laittamaan. Tyttö tietysti vieressä hoputtaa ja minä pussilakanaa kiihkeästi kääntelen. Missä h-tissä on käsienreiät peiton sisään vetämistä varten??? Ahaa! Syntyi oivallus – tässä ei olekaan niitä normaaleja reikiä, vaan peitto onkin vain pujotettava suoraan sisän siitä suuresta alaosan aukosta. Pussilakanaa pyöritellään, tyttö hoputtaa yhä kiihkeämmin, eikä isompaakaan reikää löydy! Whaaaaaat ????? Miten voi lyödä näin pahasti tyhjää, etten osaa pussilakanaa laittaa?

Tuossa vaiheessa syntyi taas se tunne, ärsytys. No, ehkä kokeneempi pussilakanoiden shoppailija jo tietää, että piti löytää SE iso vetoketju….. Tämä versio toimi siis vetoketjuilla. Sinänsä ihan näppärää, eipähän lähde peitto pois pussilakanan sisältä, joten tämän idean kannalla olen minä. Mutta, siellä ylhäällä voisi silti olla ne käsienreiät.

 

Kaapit ilman kahvoja: ensimmäinen kysymys – MIKSI??? Kuulemma siksi, ettei tarvitse pyyhkiä kahvoja sormenjäljistä ja yleisnäkymä on rauhallisempi. Kuvitellaanpa tilanne; menet ystävälle ja sanot, että sulla on ihan hirveä jano. Ystävä kehottaa menemään keittiöön ja ensisilmäyksellä huomaat, että keittössä näkyy vain rivi pelkkiä ovia. Okei, onhan näitä nähty, joten eikun oven alareunaa hiplailemaan. Seuraa ajatustenvirta; kummassa suunnassa on sarana, oikealla vai vasemmalla. Todennäköisesti juuri sillä toisella, kuin mitä arvelit ja jatkat oven silittelemistä. Lopulta saat oven auki, ja tietysti; väärä kaappi. Vielä hetki hiplailua, kaikki ovet “tuhrittu sormenjäljillä”, mutta eipähän ole enää jano.

Menet toiselle tuttavalle, ja sama näky keittiössä kohtaa. Pelkät ovet. Edellisestä reissusta oppineena menet jo hieman tottuneemmin hipelöimään ovien alareunaa, mutta mitään ei tapahdu silti. Ystävä tietysti huomaa, että viivyt keittiössä odotettua pidempään ja tulee katsomaan. Eiiiii, meillä pitää PAINAA siitä ovesta, siellä on magneetti toisella puolella. Kolmannella ystävällä samanlaiset ovet, ja magneetit tietysti eri puolella kuin edellisellä. Neljännen luona, taas jano ja oviseinä vastassa. Hiplaat ovien alareunaa  ja panelet sivuja, ilman tulosta. Eikä ihme koska nämä ovet aukeaakin YLÖSPÄIN.

Meillä on keittiössä jatkossakin kahvat ovissa.

Näitähän riittää, puhelimet ja televisiot uusiutuu kaiken aikaa – jotta ihmiset innostuisi uudesta mallista ja uudesta sovelluksesta. Niinpä, jotta haluaa menestyä pitäisi löytää se joku uusi… tai löytää idea, miksi asiakkaat haluavat kerta kerran jälkeen tulla just sinun luokse kampaajalle, ripisen laittoon, tilaavat sulta ikkunanpesun. Miten erotut joukosta?

Negatiivisesti on kyllä helppo erottua, tulee mieleen esimerkiksi tien päältä pieni grilli-kahvio: Pyysin puolituntia ennen ko. paikan sulkemista, voisivatko tehdä “mittatilaustyönä” neljä patonkia ilman suolakurkkuja. Eivät voineet, kun kuulemma menevät kohta kiinni. Paikka jäi kyllä mieleen ja jatkossa ajelen siihen kahvioon, jossa sämpylöiden tuunaaminen sujui TIETENKIN – asenteella.

Tässä omalla alalla, liikunta ja hyvinvointi riittää haastetta – ja haaste on vastaanotettu. Siinähän se oli aivan nenän alla, jopa kortin muodossa. Meni kuitenkin aika kauan, ennen kuin sen tajusin. Nyt rakennan innolla omaa valmennusta, ja tuntuu, että kaikki ystävät ja treenattavani joutuvat odottamaan. Tv:tähän en ole katsellut vuosiin, ja nyt myös facebookia todella harvoin. Silloin tällöin nopea selaus. Kupla on rakentunut ympärille ja on olo ettei mikään, eikä kukaan tätä pysty horjuttamaan. Välillä ahdistaa ja pää meinaa räjähtää,  kun hommat suorastaan pissii kasaan. Naurua on kuitenkin enemmän ja tekemisen iloa – oikealla tiellä ollaan siis – Ilon Kautta!

Toivon oikeasti, että keksit sen jutun… mikä se voisi olla? Vihermehut kampaamossa, energiahoidot kasvohoitojen aikaan, halpaa kotiruokaa huoltoasemalle ranskalaisten sijaan…. Ihan mitä vain! Kun se juttu lähtee sinusta itsestä käsin – se magneetti on siinä. Mitä muut tekee ja miten muut on jonkun asian ratkaisseet, kyllä se kannattaa katsastaa. Kannustan yrittäjiä yhteistyöhön, ja sen kautta minunkin valmennus valmistuu – pääsen auttamaan muita, sekä yrittäjiä että asiakkaita. Löytämään toinen toisensa 🙂

 

Tuliko tunne että haluat mukaan? Laita viestiä ja saat soittaakin. Jos en vastaa, niin on työt kesken, mutta soittelen kyllä takaisin.

Osallistu keskusteluun

Vastaa